Сигналите, които постъпват в Българския лекарски съюз (БЛС), незабавно ще бъдат

...
Сигналите, които постъпват в Българския лекарски съюз (БЛС), незабавно ще бъдат
Коментари Харесай

Сигналите за насилие над медици ще отиват незабавно при главния прокурор

Сигналите, които постъпват в Българския лекарски съюз (БЛС), неотложно ще бъдат изпращани към основния прокурор, според подписано съглашение сред БЛС, Министерството на здравеопазването и Прокуратурата. Това оповестиха от съсловната организация. Сигналите може да се подават на мейл адрес – blsus@blsbg.

От БЛС декларират, че наблюдават с тревога поредицата от безцеремонни произшествия с медици, в това число и на заличаване на имущество в незабавни центрове в страната. По-рано през днешния ден родственици на пациент са счупили стъклопакета на входната врата на незабавното поделение на болница " Д-р Стамен Илиев " в Монтана, откакто разбрали, че техния непосредствен е умрял, показват от съюза. В различен случай, регистриран преди три дни в Радомир, пийнал мъж, откакто не бил обслужен незабавно от екип на незабавна помощ, почнал да наскърбява и заплашва служителката, счупил стъклопакета на входната врата и избягал. В същото време екипът е бил на адрес за нуждаещ се. 

През септември БЛС ще възобнови Националната кампания против насилието над медици #ПребориГнева, в която се плануват на практика образования на лекари от цялата страна за справяне с нападателни пациенти.

На 14 януари 2020 година министърът на опазването на здравето (2017 - 2020 г.) Кирил Ананиев, основният прокурор Иван Гешев и ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров подписаха споразумение за съдействие и взаимодействие за попречване и следствие на закононарушения, свързани с активността на здравното обслужване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР